Действия, наподобяващи тези на Руската федерация в Черноморкста зона на България,

...
Действия, наподобяващи тези на Руската федерация в Черноморкста зона на България,
Коментари Харесай

Николай Младенов: България трябва да защити интересите си в Черно море

Действия, наподобяващи тези на Руската федерация в Черноморкста зона на България, не би трябвало да се позволяват в границите на интернационалното право. България би трябвало да поддържа съюзнически връзки с Румъния и Турция в отговор на заканите в Черноморската зона, сподели някогашният външен министър Николай Младенов. Той акцентира нуждата от вложения в българския флот, с цел да се отбрани територията и суверенитета на страната.

Младенов, който сега се намира в Ирак за срещи с държавното управление и кюрдската и иракската страна, предизвести за възходящите международни рецесии и настоятелната потребност от интернационално съдействие . Той загатна климатичните промени и разбъркването на стопанските системи като два от основните провокации.

" Много неща се случват сега - забележими и невидими . Светът като че ли в никакъв случай не се е сблъсквал с толкоз доста рецесии по едно и също време. Част от тези рецесии изискват съдействие от всички страни по света. Не могат да се решат от една или друга. Климатичните промени са образец за това - никой не може да се оправи самичък . Виждаме една наклонност на накъсване на света, на групиране на връзките сред страните, която пречи на световното деяние. Същевременно има и други процеси, които текат от доста години - те също са доста притеснителни ", съобщи още Младенов.

Според Младенов, смяната на икономическите процеси след COVID-19 рецесията и увеличението на държавните задължения в Западна Европа, Северна Америка и африканските страни основават спънки пред международната търговия и водят до регионализация на икономическото развиване.

" В Африка ще живеят 4,5 пъти повече хора в сравнение с в Китай. Индия пък е най-населената страна в света. Населението на Европа застарява ", сподели някогашният външен министър.

" Другият развой е световното стопляне, с което всички би трябвало да свикнем да живеем. На трето място виждаме разбъркването на стопанските системи в света, което за мен е най-притеснителното. След Коронавирус рецесията видяхме едно доста мощно увеличение на държавните задължения в Западна Европа , Северна Америка и в африканските страни, които пък са доста по-бедни. Това закъснение на икономическия напредък води до смяна на икономическите процеси в света. Най-притеснителното е, че от 2010 година до 2023 година са се нараснали фрапантно пречките пред международната търговия, което води до регионализация на икономическото развиване и до демонтиране на международната стопанска система ", съобщи още той.

" И на последно място, факторът, който е най-трудно предвидим - навлизането на високите технологии . Ако до този миг светът се е делил на Изток и Запад, по-беден и по-богат - новото разделяне ще бъде на тези страни, които имат достъп до изкуствения разсъдък и високи технологии, както и тези, които нямат ", акцентира Николай Младенов
 Тагарев: Атаките по украинските пристанища на Дунав може да обиден и България
Тагарев: Атаките по украинските пристанища на Дунав може да обиден и България

Все отново няма опасност от директни военни дейности против България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР